Studerende/praktik

På denne side kan du læse om praktik for studerende i Klub Roskilde Syd.

Praktisk i Afd. Dåstrup

Klub Roskilde Syd afdeling Dåstrup ligger i forbindelse med Viby Skole afd. Bueager.

Klubben råder over gode indendørsfaciliteter for børn og unge: Et stort multirum til boldspil, bordtennis, møder, fester og lign; et velfungerende køkken, hvor vi dagligt tilbereder et pædagogisk måltid til børnene, tre spillerum og et kreativt værksted. Desuden benytter vi skolens hal én dag om ugen.

Udendørs bruger vi skolens udearealer (græsarealer, to multibaner og basketbaner). Desuden har klubben en skateboardrampe, bålplads, å, "skov", kælkebakker.

Fritidsklubben har ca. 136 medlemmer, mens KLUB UNG Huset i alt har 200 medlemmer fra hele Område Syd.

Vi er 4 ansatte. 

Praktisk i Afd. Gadstrup

Klub Roskilde Syd afdeling Gadstrup ligger i egne bygninger overfor skolen ved siden af Ramsøhallen.

Klubben disponerer over adskillige rum med forskellige aktiviteter: kreativt værksted, billard, computer, multisal til bordtennis, hockey, fodbold og leg, opholdsrum med spil og tv og et hyggerum med iPads.

Udendøre kan ungerne boltre sig på vores fodboldbane, hockeybane og kæmpegræsplænen med gynger og hængekøjer.

Fritidsklubben har ca. 163 medlemmer, mens KLUB UNG Huset i alt har 200 medlemmer fra hele Område Syd.

Vi er 6 ansatte.

Praktik i Afd. Hjørnet

Klub Roskilde Syd afdeling Hjørnet ligger i Viby Sj.

Klubben har mange rum med mange muligheder: Et hyggerum med sofaer og puder, et fjernsynsrum, et FIFA-rum med PlayStation og X-Box, en multisal til leg og boldspil, et stort kreativt værksted, et veludstyret musikrum med computer, instrumenter og mikrofoner, bar-/café-område med billard og brætspil.

Desuden tilbereder og serverer vi i samarbejde med børnene dagligt et lille måltid mad gratis. 

Udendørs er der mulighed for brug af bålplads, boldbane, gynger, klatrestativer, hængekøjer, løbehjul, rulleskøjter, banancykler, stylter og et-hjulede cykler og så har vi kaniner.

Fritidsklubben har ca. 104 medlemmer, mens KLUB UNG Huset i alt har 200 medlemmer fra hele Område Syd.

Vi er 5 ansatte.

Arbejdsmetoder

I Klub Roskilde Syd arbejder vi bl.a. med forskellige konflikthåndteringsmodeller, anerkendende pædagogik, den systemisk psykologiske model og kognitiv tilgang.

Vi arbejder med LP-modellen (læringsmiljø og pædagogisk analyse) www.LP-modellen.dk, som Roskildes klubber har udviklet for klubbens aldersgruppe i samarbejde med CVU-Nordjylland.

Facebook bruges som et pædagogisk redskab og er vigtigt i forhold til dialog med de unge omkring deres færden på de sociale medier.